Spår pub-død i Storbritannia

1 av 10 puber kan være borte i løpet av neste år, ifølge pub-magasin.

4000 britiske puber kan forsvinne innen utgangen av neste år. Årsaken er at de serverer for dårlig øl og mat, skriver The Guardian, som siterer en rapport gjengitt i magasinet The Good Pub Guide.

Sterk konkurranse fra dagligvarebransjen og lave ølpriser truer den en gang blomstrende bransjen, som omfatter rundt 50.000 vannhull.

Ifølge rapporten er det dårligste pubene som nå er truet – og godt er det, heter det.

- Den verste lederen for en pub, er han som ikke bryr seg om kundene. Slike lisenseiere gir bransjen et dårlig omdømme, og fortjener å tape lisensen, sier redaktørene av rapporten.

The Campaign for Real Ale ser lysere på fremtiden. Organisasjonen tror ikke flere enn 1000 puber blir stengt i 2014. Uansett er det ingen fare for at det blir vanskelig å finne en pint eller tre på de britiske øyer. Det forventes at rundt 1000 stengte puber vil åpne med nye eiere i løpet av neste år.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen