Spøker for Rick's Bar

Med dagsbøter på fem millioner kroner, mener innehaveren av Ricks's Bar i Trondheim at stedet ikke kan overleve.
Redaksjonen
11 September 2008 - 14:00

Rick's Bar åpnet dørene på nytt i januar 2007 etter en brann, men siden har naboene vært plaget av høyt lydnivå om natten.
 
- Det har vært stor nedgang i omsetningen etter at dette ble et problem. Vi får ikke gjennomført alle arrangementene vi har planlagt, og da er det klart vi taper penger, sier daglig leder Olaf Arnstad.
 
Nå ser det ut til at det går mot slutten for utestedet.
 
Fem millioner i bot
Rolf Kristiansen i nabosameiet representerer de snaut femti beboerne rundt utestedet. Han har sendt mange klager på støynivået til kommunen og det har ført til at Rick's har fått dagbøter. Ifølge Kristiansen dreier det seg om bøter på til sammen rundt 5 millioner kroner.
 
110 desibel
- 110 desibel er nivået på et vanlig diskotek. Men når vi finner det innenfor vegger som ikke er beregnet for å tåle det, blir det uholdbart for de som bor i nærheten, sier Kristiansen.
 
- At Rick's skulle drives som nattklubb er noe alle har blitt informert om. Det står til og med i møtereferatene at det skulle bli nattklubb i første og andre etasje, sier Arnstad, som mener hele saken er en byggeskandale.
 
100 millioner
- Vi har et utested som er det samme som før det brant. Bygget har kostet 100 millioner kroner. Da bør man forvente at byggeledelsen bygger i henhold til forskriftene, sier han.
 
Arnstad mener derfor at byggeledelsen må ta ansvaret for feilen som er gjort.
 
- Det jeg kan si er at Rick's har tillatelse til å ha nattklubb i kjelleren, og til å ha kafé og restaurant i første og andre etasje. Vi har bygd i henhold til det, og har dessuten dokumentert at vi ikke har bygget på feil måte, så den saken er over, sier prosjektleder Terje Broli i Reinertsen AS, firmaet som var totalentreprenør i byggeprosessen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her