Beste norske kokebok

Beste norske kokebok 2019

Sverre Sætre er en mester med sjokolade

Sverre Sætre er en mester med sjokolade

Sverre Sætre er den mestvinnende kokebokforfatteren.
28 November 2019 - 21:00

Sjokoladeboka er den siste i rekken av kokebøker fra Norges fremste konditor Sverre Sætre, og med den tok han innersvingen på 20 andre kokebøker som var med i årets kåring av Beste norske kokebok. 

 

Sjokoladekokeboka er årets beste fordi «med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. «Sjokoladeboka» er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre.» 

Om årets vinner av Beste norske kokebok kan sies at det ikke er første gangen denne kokebokforfatteren tar imot heder for sine bedrifter. Forfatteren er ikke bare en av sine mest respekterte innen sitt fagområde, han tar også denne høythengende prisen for andre gang. Den første var i 2010 med Den store bakeboka. Utover det har han vært finalist i samme konkurranse i alt fire ganger, også i 2016 med Frukt og bær. En kokebok og i 2013 med Bakeboka.

Beste norske kokebok er et samarbeid mellom Apéritif og Norli og ble delt ut for 12. gang. Forlaget Press som stikker av med seieren i år, gjør det for femte gang som gjør forlaget til nummer en i denne boksjangeren.

Her kan du lese om de andre finalistene i årets kåring

Sverre Sætre i konditoriet.

Årets jury: Per A. Borglund, redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling; Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif; Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel; Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene; Marius Renberg, bokdesigner og Terje Ommundsen, kokk og forfatter fjorårets finalistkokebok Thai-obsessed.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her