Drikke
Test av juleølet 2014 - Juleøl med inntil 4,75 prosent

Test av juleølet 2014 - Juleøl med inntil 4,75 prosent

Aase E. Jacobsen
04 November 2014 - 17:08

Juleøl med inntil 4,75 prosent

88 poeng
Ægir Hod Julebrygg
Ægir
50cl
4,7% vol.
Farge og duft: Ravgul. God intensitet i duften, pepper, julekrydder, sitrus, malt, honning, appelsin, kaffe, granbar.
Smak: Frisk, tørr og ganske syrlig med god intensitet, mase krydder, akkurat som i duften, lang ettersmak med de samme tonene som i duften.
Mat: Ribbe.
Vurdering: Et strålende juleøl i denne kategorien.

86 poeng
Jacobsen Red Christmas Ale
Husbryggeriet Jacobsen
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Fin duft med sitrus, mye humle, nellik, urter, marsipan.
Smak: Fin maltsødme, god balanse, fin bitterhet, sitrusskall, malt og humle i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt og innsmigrende øl.

85 poeng
Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret
Hansa Borg Bryggerier
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Ganske kompleks duft med snev av tørket sopp, soya, malt, krydder, granbar, mandler og appelsin.
 Smak: Pent skum, mye smak, god konsentrasjon, god balanse, sitter lenge med noe sødme.
Mat: Røykt mat, pinnekjøtt.
Vurdering: Et godt juleøl i sin kategori.

84 poeng
Haandbryggeriet Julebrygg
Haandbryggeriet
50cl
4,7% vol.
Farge og duft: Brunrød. Julekrydder, malt, sitrus, pepperkake.
Smak: Kremet skum, frisk og god med noe karamellsødme, dempet bitterhet, bra maltpreget lengde.
Mat: Ikke for fete juleretter.
Vurdering: Et godt øl.

83 poeng
Berentsens Juleøl
Berentsens Brygghus, Egersund
50cl
4,7% vol.
Farge og duft: Gyllenbrun. Høy, malt, blomster, humle og sitrus, litt røyk og granbar.
Smak: God tørrhet, middels syre og bitterhet, ok preg av ristet malt, kremete bobler, lett bitterhet i finish.
Mat: Juleskinke, fisk, lettere juleretter.
Vurdering: Et ganske godt juleøl i sin kategori.

83 poeng
Austmann Juleøl
Austmann Bryggeri
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Litt mørk karamell, toast, appelsin, stall.
Smak: Syrefrisk, bløtt skum, noe sødme, lett til middels fylde, bra lengde.
Mat: Skinke.
Vurdering: Et ikke veldig kraftig men likevel godt juleøl.

83 poeng
Dahls Juleøl
Ringnes
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravbrun. Knekk, krydder, sitrus, honning.
Smak: Rund smak, ok fylde, bra bitterhet, middels lengde.
Mat: Lam.
Vurdering: Et godt juleøl.

82 poeng
Frydenlund Juleøl
Ringnes
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Malt, sitrus, humle, knekk, granbar, krydder.
Smak: Pene bobler, middels intensitet, bra konsentrasjon, følger duften, lett bitterhet , krydder i ettersmaken.
Mat: Allround, pinnekjøtt.
Vurdering: Et ganske godt juleøl i sin klasse.

80 poeng
Ringnes Julespecial 2014
Ringnes
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Gyllenbrun. Malt, karamell, sitrus.
Smak: Middels fylde, noe ristet malt, karamell og krydder, lett bitterhet i finish.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Et ok juleøl.

79 poeng
Hansa Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Malt og sitrus, mandler, karamell.
Smak: Bra med bobler, litt karamell, ok konsentrasjon, en del bitterhet i finishen.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Duften er bedre, men ok syrefriskhet.

77 poeng
Tuborg Juleøl
Ringnes
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Litt sitrus, koriander, frukt, røde epler.
Smak: Tydelig maltpreg, hint av krydder, røde epler og sitrus.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Duften er mer spennende, litt tamt, men greit.

76 poeng
Mack Juleøl
Macks Ølbryggeri
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødgyllen. Malt, karamell, appelsin, krydder, marsipan.
Smak: Middels syre og fylde, ok tørrhet, ikke veldig intens, lett bitterhet.
Mat: Drikkeøl, lettere retter.
Vurdering: Et litt lett juleøl.

76 poeng
Berentsens Rogalands Juleøl
Berentsens Brygghus, Egersund
33cl
4,7% vol.
Farge og duft: Gyllenbrun. Blomster og makt, litt kaffe, krydder.
Smak: Små bobler, en tanke kjedelig, kort med noe bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Litt vel rett fram, men greit.

75 poeng
Borg Juleøl 2014
Hansa Borg Bryggerier
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Snev av tørket sopp, malt, kanel, karamellmalt, krydder.
Smak: En del skum, kremete bobler, maltpreget smak, alkoholen er litt uintegrert.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Ikke helt i balanse, men kan kanskje ta seg inn igjen?

74 poeng
Ringnes Juleøl
Ringnes
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Søtlig malt, krydder, knekk, sitrus.
Smak: Litt mye kullsyre, lett bitterhet, en del karamell, kort.
Mat: Drikkeøl, lefse med grov sennep og sild.
Vurdering: Mangler noe fylde og lengde.

74 poeng
CB Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
33cl4,5% vol.
Farge og duft: Brunrød. Malt, krydder, sitrus, karamell, svakt jordlig preg, sopp.
Smak: En del bobler, følger duften, en del bitterhet, litt grønn og litt kort.
Mat: Pinnekjøtt.
Vurdering: Et litt rustikt øl.

70 poeng
Dahls Julebrygg
Ringnes
50cl
4,5% vol.
Farge og duft: Brun. Nellik, høy, malt, humle.
Smak: Myke små bobler, lav konsentrasjon, litt brent bitterpreg i finishen.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Et ganske vandig og intetsigende øl.

70 poeng
Mack Julespesial
Macks Ølbryggeri
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Ravgul. Sitrus, malt, epler, mandler, kanel, karamell.
Smak: Dempet smak, små fine bobler, noe karamellsødme, lett bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Et veldig lett og magert øl.

70 poeng
Fredrikstad Juleøl 2014
Hansa Borg Bryggerier
33cl
4,5% vol.
Farge og duft: Rødbrun. Sitrus, mørk malt, karamell.
Smak: Middels gjennom hele smakskurven, veldig kort, svakt bitter finish.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Mangler litt av alt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her