Tid for brun tequila

Den tid er heldigvis over da tequila var synonymt med rå, uhøvlet brennevinssmak drukket som shots på riktig macho vis. I dag vet stadig flere å verdsette tequila i adskillige varianter.

Misforstå ikke, Apéritif vet at veldig mange fortsatt nyter sin tequila shot og det med full rett. Men vi vet også at mange synes tequila blir for sterkt og rått. Ikke til å undres over. Den hvite tequilaen er tappet rett på flasken etter destillering og filtrering, og er i klasse for de virkelig tøffe tequiladrikkere. Men det finnes altså flere andre varianter. Nærmest i prisklasse har vi reposado, som direkte oversatt betyr hvilt, og er lagret på eikefat i to til seks måneder. Neste kvalitet; Gold, er lagret på eikefat i opptil ett år. Garanti for dette får du dersom produktet er merket NOM. Neste og dyreste kvalitet er añejo, hvilket betyr aldret, det har skjedd på eikefat i ett til syv år. Gold varianten; José Cuervo Especial, bør du be om neste gang du kjøper shot, drink eller en flaske tequila. Den koster noen få kroner mer, men ikke avskrekkende. Til gjengjeld har den en adskillig mer avrundet, bløt og aromatisk smak, takket være året på eikefat. Eventuelt kan du virkelig unne deg en tequila shot i luksus klassen; José Cuervo 1800. Prøv også din neste tequila shot med lime i stedet for sitron. Uten tvil er tequila blitt mer og mer trendy som basis i drinker. For eksempel har Margarita fått sin renessanse. Med sin friske og leskende sweet&sour-smak og uvanlige saltkant på glasset er den perfekt som aperitiff, til sterk og kraftig mexikansk mat, i baren eller som en leskende forfriskning. I Storbritannia, hvor mange trender oppstår, er det nå et utall drinker basert på tequila det ofte nippes til på de mest populære utestedene. 24.08.98

Forsiden akkurat nå

Til toppen