Tid for Høyesterett

Nå skal tipsstriden på Theatercafeen opp i Høyesterett.

Servitørene vil ikke dele med kokkene eller andre ansatte ved restauranten, såfremt ikke kundene har understreket at de skal gjøre det.
 
Strid
Ledelsen ved Oslo-restauranten mener imidlertid at kokkene skal ha 35 prosent av alt som kommer inn i tips.
 
To dager
I morgen og onsdag kommer saken opp for Høyesterett. Det er arbeidsgivers styringsrett som er stridstemaet. Har arbeidsgiver lov til å fordele tips mellom de ansatte, eller er det opp til den enkelte å velge om han eller hun vil dele det som er en gave fra fornøyde kunder?
 
Tapt to
Hotell- og restaurantarbeiderforbundet og Fellesforbundet har på vegne av 40 ansatte ført saken for to rettsinstanser - og gått på soleklare tap både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett.
 
Dommen i lagmannsretten konkluderte med at tipsordningen synes å være «et system som bidrar til å opprettholde en uheldig struktur».

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen