Tiltalt for å selge falsk vin i USA

Vinhandleren Rudy Kurniawan er tiltalt for å ha forsøkt å selge falsk vin for mer enn 7,3 millioner kroner.

FBI pågrep torsdag i forrige uke vinhandleren Rudy Kurniawan for flere tilfeller av svindel samt forsøk på å selge falsk vin i perioden mellom 2007 og 2012.

– Herr Kurniawans dager med vin og rikdom er over dersom han blir dømt, sier advokat Preet Bharara i en uttalelse.

– Rudy Kurniawan utga seg for å være en vinentusiast som kunne avsløre falske viner, men han var selv en forfalsker, heter det.

I en av svindelsakene prøvde han å selge minst 84 flasker med vin han oppga å være fra Domaine Ponsot i Bourgogne i Frankrike. Blant annet fra Grand Cru marken Clos Saint Denis i årgangene mellom 1945 og 1971, selv om Ponsot ikke produserte vin fra vinmarken før i 1982. Flaskene var ventet å bli solgt for 3,4 millioner kroner.

Avslørte svindel med italiensk vin i Danmark

Han prøvde også å selge en flaske som han sa var fra Domaine Ponsots 1929-årgang. Vingården begynte imidlertid ikke med tapping før i 1934, ifølge tiltalen.

Kurniawan ble pågrepet i Los Angeles torsdag og er tiltalt for tre tilfeller av vinsvindel og to tilfeller av e-post-svindel. Hvert enkelt lovbrudd kan gi maksimalt 20 år i fengsel.

35-åringen som egentlig er fra Jakarta i Indonesia, bor ifølge tiltalen ulovlig i USA. Han skal ha solgt vin for mange millioner de siste årene. I 2006 solgte han for 197 millioner kroner.

Ulike nettsteder og nyhetstjenester har omtalt fenomenet Rudy Kurniawan og hans mistenkelige forretningsvirksomhet gjentatte ganger i løpet av de siste årene.

Jacob's Creek utsatt for svindel

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen