To cocktails unna Japan

To cocktails unna Japan

Vinneren av Beefeater 24 vinner en reise til Japan. Her er deltakerne i den norske finalen.
09 September 2013 - 16:24

Den norske finalen i Pernod Ricards Beefeater-konkurranse går av stabelen på Seeds i Oslo 15. september.

Det er fjerde gang denne internasjonale konkurransen for bartendere arrangeres, og i år deltar representanter fra 26 land, heter det i en pressemelding.

Konkurransen tar mål av seg til å inspirere ledende bartendertalenter til å lage nyskapende tolkninger av klassiske cocktails, og i år består oppgaven i å lage ikke bare én, men to drinker.

Bartendere vil få i oppgave å lage en klassisk cocktail med Beefeater Dry, deretter skal de lage en moderne tolkning av den klassiske cocktailen med Beefeater 24. I tillegg til cocktail oppskriftene, vil bartendere også bli bedt om å presentere historien bak de to drinkene som blir servert, skriver Pernod Ricard.

LES OGSÅ: Verdens beste barer kåret

Vinneren av den norske finalen skal delta i den internasjonale finalen i London 7. november 2013. Vinneren premieres med en studietur til Japan, og han eller hun vil også få navnet sitt skrevet på Beefeater destilleriets egen «Hall of Fame». Hver av deltagerne i London vil også bli invitert til å delta i kortfilmen «Craft of Bartending» i regi av Beefeater 24.

Her er de finalistene i den norske finalen:
- Anne Maurseth, Oslo (No.19)
- Chris Grøtvedt, Oslo (Theatercafeen)
- Gunnar Zahl, Stavanger (Timbuktu Bar)
- Jesper Høst, Oslo (No.19)
- Joachim Hansen, Stavanger (Nåløyet Bar)
- Marlen Haagensdatter, Lillestrøm (Kragerø)
- Nick Lund, Oslo (Onda Restaurant)
- Pål Bagge, Oslo (Bar Boca & Aku Aku)
- Sondre Kasin, Oslo (Morgenstierne)
- Tim Misseris, Oslo (TGI Friday's City)
- Truls Thomsen, Stavanger (Newsman Bar)

LES OGSÅ: Monica Berg blant de åtte beste i verden

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her