Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Nå er renholder Mihai Sidea sykmeldt etter en slåsskamp med sjefen.
18 Juni 2013 - 15:50

– Jeg slo alarm om skitne toaletter. Sjefen ville ikke høre på meg. Derfor har jeg dokumentert forholdene på publikumstoalettene med fotografier, sier Mihai Sidea (31) til Dagbladet. Tirsdag trykket avisa bildene som viser at dopapir, brukte tamponger og oppkast flyter på publikumstoalettene på Mathallen i Oslo.

Sidea sier til Dagbladet at han står fram etter at en diskusjon om renholdet utartet til ren slåsskamp med sjefen. 31-åringen nå sykemeldt fra jobben.

Dramaet startet tidlig på morgenen 10. juni, da Sidea sier han ble møtt av en forferdelig stank. Han fant oppkast smurt ut over et av toalettene, og det manglet også vaskemiddel, desinfeksjonsmiddel og spraysåpe.

Sidea hevder han i over en måned klaget til sjefen over forholdene ved toalettene, og at den timen han skulle bruke på å vaske toalettene for lite. Han hevder at han flere ganger klaget over manglende hansker og desinfiserende såpe, uten at han ble tatt på alvor.

10. juni tok han opp en konfrontasjon med sjefen, Jaquin S. Garcia. Han bekrefter at samtalen endte i håndgemeng, men avvsier at han slo først. Garcia benekter også Sideas påstand om for dårlig tid og manglende utstyr. Begge har anmeldt forholdet.

Daglig leder for Mathallen i Oslo, Frode Rønne Malmo sier det er svært beklagelig at toalettene var så skitne som Sideas bilder bekrefter.

- Dette skal ikke og kan ikke skje. Jeg vil ikke engang prøve å forklare hvordan dette har skjedd, men be om unnskyldning, sier Rønne Malmo til Dagbladet.

Han mener likevel at Sideas bilder fra 10. juni kan ha en forklaring, og viser til at en ansatt falt, slo hodet, blødde og kastet opp på wc før han ble kjørt til legevakten.

– I tillegg ser man jo at renholderen har samlet sammen papir med svaber og tatt bilde av dette. Dette skjedde uansett utenom åpningstidene for publikum, så ingen har blitt utsatt for dette synet. Men selvfølgelig, sånn skal ikke toaletter i Mathallen se ut uansett, sier Rønne Malmo.

LES OGSÅ: Von Porat nede for telling

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her