To tredeler av årsproduksjonen på 300.000 flasker skal være produsentens hovedvin. Inntil videre vil noen få viner fra de aller beste vinmarkene fortsatt blir lagt ut for salg, mens mesteparten av de beste druene skal inngå i hovedcuvéen som lanseres i juni 1998. Etter hvert skal supervinene "smeltes" sammen til en toppcuvée, men det blir ikke med det første, i følge slottets direktør August Kesseler som for øvrig har testet ut systemet gjennom sitt eget vingods. Med navnet sitt på etiketten lager han én Riesling og én Silvaner. Den første, som er tilgjengelig i Norge (BU 30232, kr 146), er en stram og fin riesling med svært fine syrer. Teknisk sett er det en QbA halbtrocken, men det står nok bare på etiketten fordi loven sier det. Silvaneren er en meget god og uttalt versjon av druen: Fin fylde og gode syrer med en touch sødme. Den nærmeste tiden er det derfor Schloss Reinhartshausens viner med de "gamle", blå etikettene som fremdeles gjelder. Erbacher Michelmark Riesling Kabinett trocken 1994 (BU 30233, kr 149) har utviklet rieslingpreg, mye mineraler, gode syrer og frisk finish. Prøv den til sommerens skalldyrretter. Tekst: Aase E. Jacobsen 22.08.98
Tysk revolusjon
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.
Les hele sakenHer er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.
Les hele saken