Ukens kake

Denne eplekaken vil du elske

Syrlige epler og vaniljekrem er en nytelse fra ende til annen. Her har du oppskriften.

 Nå når de norske eplene fyller fruktdiskene, må vi nyte dem så ofte vi kan. Denne eplekakeoppskriften skiller seg først og fremst ut ved at det ligger et tykt og godt lag med vaniljekrem under eplene.

Se alle våre andre oppskrifter på eplekake

Fylt eplekake

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

250 g smør
250 g hvetemel
3 dl ferdig vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem
3 epler
2 ss mandelflak    

Evt dryss:
3 ss malt kanel
3 ss perlesukker

el melis

Fremgangsmåte

Ha smør og mel i en foodprosessor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke en foodprosessor, så bruk hendene. Samle deigen på bakebordet, pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i en godt smurt form. Trykk deigen også opp langs kanten. Fordel vaniljekremen over. Skrell eplene og skjær dem i tynne ringer eller båter og legg dem oppå vaniljekremen. Strø over mandelflak. Kjevle ut den andre halvparten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken på nederste rille på 200°C i ca. 30 minutter. Dryss gjerne over litt melis før servering.

Tips1:
Serveres kald eller lun f.eks. med litt bær til.

Tips2:
For at kaken skal se ut som på bildet, dropper du rett og slett "topplokket" og drysser malt kanel og sukker over eplene før du setter kaken i ovnen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen