Ukens kake

Lag en litt annen type iskrem

Parfait er superdeilig i sommervarmen. Her er oppskriften.

 

Franskmennene kaller denne frosne eggekremen for parfait og italienerne semifreddo. Forskjellen til iskrem er at parfaiten er litt mer kornete, og det skyldes måten den lages på. Det vil si at den ikke tilberedes i en iskremmaskin hvor massen er i bevegelse under innfrysing. Dermed oppnås en perfekt kremete konsistens. Du kan selvsagt redusere den kornete følelsen ved å røre i massen noen ganger mens den fryser inn, men det er en smaksak.  

Du kan også prøve en av våre iskremoppskrifter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Parfait

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

3 dl kremfløte
150 g sukker
2 ss vann
5 eggeplommer
 
Smakstilsetninger
frisk frukt

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommene til tykt skum over varmebad. Varm/brun sukkeret til karamell i en kjele og spe det inn i eggeplommene. Pisk røren til den er kald. Stivpisk fløten og elt den inn i egg-/sukkerblandingen. Tilsett smak, for eksempel 2 ss krokan, 1/4 ts vaniljefrø, 1 ss cognac, 1 ss likør, 1 ss sitron, 1-2 ss fruktpure, 1/4 ts kanel, 2 ss hakkete mandler for å nevne noe. Sett i fryseren. Sjekk og eventuelt rør etter en og to timer. 

Ha den stivnede parfaiten i porsjonsskåler og pynt med mangoterninger eller friske bær.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen