Ukens kake

Slik lager de bløtkaken i England

Dette er britenes svar på vår bløtkake. Sprø bunn møter myk krem og søte bær samt en hemmelig ingredienser oppskriften.

Selv om man i England også har bløtkaker med sukkerbrødbunn (sponge cake), som er det mest typiske for vår bløtkaketradisjon, er deres shortcake like vanlig. Det er en mindre luftig, ofte nesten sprø kakebunn, som i denne oppskriften, noen ganger mer som en scones.

Se våre oppskrifter på scones

Shortcake er veldig gammel kaketradisjon. Ifølge Wikipedia stammer den eldste kjente shortcakeoppskriften fra 1588. Og jordbær er den vanligste varianten. 

Til en slik kake må du nesten drikke te, men vi har likevel med et forslag til en vin. 

Her får du inspirasjon til hvordan et teselskap skal foregå

Denne kaken er en fin måte å bruke opp jordbær fra forrige sesong. Du kan også bruke importbærene som fyller fruktdiskene i disse dager, men for all del, husk å behandle dem med litt melis og sitron for å få opp smaken.   

 Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

 

Strawberry Amaretto Shortcake

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

75 g hvetemel
75 g mandler
3 ss hakkete mandler
75 g smør
50 g strøsukker
1 eggehvite
200 g jordbær, delte
200 ml kremfløte
Smak til med amaretto
Fem hele jordbær og melis til pynt

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.

Rør sammen sukker og smør til blandingen er myk og luftig. Tilsett mandlene og melet og kna til blandingen blir en fast deig. Del deigen i to og kjevle ut hver del til en leiv på 16 cm som settes på stekeplaten. Pensle eggehviten over en av leivene og dryss de hakkete mandlene over.

Stek ringene i ovnen i 20 minutter til de er gyllenbrune. Del ringen med de hakkete mandlene i fire snipper, la så begge ringene kjøles ned.

Pisk krem. Spar litt av kremen til pynt. Bland amarettoen inn i resten av den piskete kremen, rør så jordbærene forsiktig inn. Dekk den hele kakebunnen med kremblandingen, legg så de fire delene av kakebunnen på toppen. Pynt med krem og hele jordbær, og med melis til slutt.

NB: Kaken på bildet er helt eksakt som i oppskriften, men shortcake lages på veldig mange måter. De fleste er imidlertid med «bunn» og «lokk» og krem og jordbær mellom.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen