Ukens vin
Dette er din nye hverdagsbordeaux

Dette er din nye hverdagsbordeaux

Ch. Lamothe-Vincent har ikke bare en med tre svært prisgunstige viner som aller koster under to hundre kroner.
Aase E. Jacobsen
20 Februar 2018 - 14:45

Ch. Lamothe-Vincent 2016 er den aller rimeligste og en av de aller beste bordeauxene under 150 kroner i salg akkurat nå. Den er ikke overraskende laget i en fruktdreven stil med såkalt kaldmaserasjon før gjæringen og begrenset bruk av fat. Vinen får likevel et opphold på bunnfallet i ni måneder, enten i ståltank eller trefat før flasketapping.

Med merlot som hoveddrue har det gitt en vin med sødmefylt mørk frukt og søt lakris som balanseres av fin syre. En super vin til gryter, grillmat, biff og hamburger – eller når du bare har lyst på et godt glass rødvin – som ikke koster skjorta.

De to andre vinene fra denne produsenten er litt mer påkostet, både i form av strengere utvalg av druemateriealet og mer kostnadskrevende arbeid i vinkjelleren. Begge er dessuten fra 2015-årgangen som gjennomgående ga veldig rik moden frukt og tanninstruktur for vinene fra Bordeaux. Alkoholnivåene er også høyere for disse to vinene, trolig fordi druene kommer fra sørvendte og dermed solbakte vinmarker.

De er likevel forskjellige. Ch. Lamothe-Vincent Intense 2015 er på sin side en cabernetdominert vin og har dermed en litt annen retning på den mørke og sødmefylte frukten. En veldig solid vin som også tåler flere år i kjelleren. Noe den også vil vinne på om du liker en mer utviklet fruktkarakter enn hva vinen viser i dag.

Ch. Lamothe-Vincent Heritage 2015 er som den rimeligste utgaven, merlotdominert og har noen fellestrekk med den, rent bortsett fra at Heritage har fått lengre tid i tanken med drueskallene og ikke minst 12 måneder i franske og amerikanske eikefat. Resultatet er en større vin på alle måter som også har nok struktur til å tåle minst 8 år i kjelleren. Den drikker imidlertid veldig godt allerede til gode retter med rødt kjøtt.

Vinprodusenten holder til i Entre-deux-Mers som er en enorm kilde til mye rimelig bordeauxvin. Ikke alt er like interessant, men med den yngre generasjonens satsing på kvalitet i både vinmark og vinkjeller, oppnås resultater som vinene fra Ch. Lamothe-Vincent. Det er brødrene Christophe Fabien Vincent som siden 2000 har lagt ned et betydelig arbeid i å utvide vinmarkene, de dekker nå 90 hektar, samt analysere jordsmonnet for å optimalisere forholdet mellom jordsmonn og druesort. De har også introdusert såkalt bærekraftig jordbruk. Det har belønnet dem med High Environmental Value-sertifikat som er det fremste for bærekraft innen fransk landbruk. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du på polet i dag, kan du gå rett til denne vinen
+
Ukens vin

Skal du på polet i dag, kan du gå rett til denne vinen

Den er det sikreste valget fra basishylla når du skal ha en vin som aldri skuffer og det til en veldig gunstig pris. Den finnes på absolutt alle pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap
Dagens rett
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.  

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du på polet i dag, kan du gå rett til denne vinen
+
Ukens vin

Skal du på polet i dag, kan du gå rett til denne vinen

Den er det sikreste valget fra basishylla når du skal ha en vin som aldri skuffer og det til en veldig gunstig pris. Den finnes på absolutt alle pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap
Dagens rett
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her