Ukens vin
Sikre deg disse superkjøpene som finnes i alle polutsalg

Sikre deg disse superkjøpene som finnes i alle polutsalg

A.A. Badenhorsts viner med de iøynefallende etikettene og solid håndverk inni flaskene er allerede blitt manges favoritter.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2016 - 14:21

A.A. Badenhorst Secateurs Shiraz Grenache Cinsault 2014 finnes i samtlige polutsalg – bortsett fra ni tilhørende kategori 1. Det er ikke sikkert ditt polutsalg har fått 2014 i hyllene, men det er ingen krise for 2013 smaker helt supert nå. Topp følge til alt av påskemenyens godsaker som ber om en rødvin. Også årets første grillfest. Eller vinkosen foran peisen.

I solveggen bør du heller satse på A.A. Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2015 som er kommet i en fantastisk årgang med virkelig lekker frukt. Den er så kjøttfull at du egentlig bør spare den til matbordet, og er så aromatisk, rund og sødmefylt at den også tar krydret mat. Den er nå i til sammen 162 polutsalg.

Som den røde utgaven er den utstyrt med følgende advarsel på baketiketten: «Don’t drink and walk on the road. You may get killed». Det står ikke noe om skiløypa – men som hovedregel smaker disse vinene best i romslige vinglass – også utendørs.

At en så lite kommersiell produsent som A. A. Badenhorst er å finne i så mange polhyller er egentlig litt overraskende, men også et veldig godt tegn på at stadig flere velger vin med karakter. Adi (egentlig Andre Adriaan) Badenhorst er kjent som en (hyggelig og humørfylt) fyr som valgte å gå sine egne veier etter å ha jobbet mange år hos kjente vinprodusenter ute og hjemme.

I 2008 kjøpte han sammen med fetteren Hein 60 hektar i Swartland, nærmere bestemt i den litt øde delen som heter Paardeberg. Her er det naturen som bestemmer sammen med druer fra ekstra gammelt plantemateriale.

I Swartland har han selskap av mange andre alternativt-tenkende vinbønder

Også to andre av «rabagastens» karaktersterke viner er å finne i hyllene i de 59 mest velassorterte polutsalgene. A.A. Badenhorst Secateurs Mourvedré 2014 er med sin sødme, mykhet og krydderpreg  en topp viltvin.

A.A. Badenhorst Family Red 2013 er en strålende blanding av fem ulike druer, uttalt jordsmonnskarakter, men også flott frukt, god friskhet og fine slanke tanniner. En vin som fortjener å følge påskens beste retter.

Adi har en forkjærlighet for druen cinsault som er mest kjent for å ha bidratt til Sør-Afrikas berømte krysning pinotage. Med A. A. Badenhorst Ramnasgras Cinsault 2014 har han skapt en superelegant vin i en pinot noir-aktig stil. Heldig er den som er i nærheten av de fire polutsalgene som har den før de stenger for påske (NB kl 15 på onsdag), for den kommer til å gjøre susen til mer delikate retter med lam, svin eller kylling.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Adi Badenhorst.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her