Ukens vin
Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg

Tilbake til hverdagen, og her venter denne vinen på deg

For kroner 129,90 og på plass i 66 pol får du en herlig saftig vin som løfter hverdagsmåltidene noen hakk.
Aase E. Jacobsen
03 April 2018 - 14:45

Terramia Rosso Toscano 2016 har selv løftet seg noen hakk etter at den kom i ny frisk årgang og ikke minst fikk en høyere dose med sangiovese. Det har gitt den mer av det vi forbinder med Toscana i form av saftig rød og litt mørkere bærfruktighet samt et pent jordsmonnsavtrykk. Det gjør samtidig denne vinen til en god partner til hverdagsmenyen, bestående av pasta, gryter, omeletter, burgere, taco, kylling, torsk, vegetarretter eller restemat.

Med skrukork behøver du heller ikke bekymre deg for eventuelle problemer med dårlig kork.

Druene kommer fra vinmarker med det typiske jordsmonnet av kalkstein, leire og grus. Bilde: mrohana

Årsaken til at denne vinen er så billig, er knyttet til produsenten som hører inn blant gigantene i Toscana, Cofigi, som har tilgang på druer fra 400 hektar. Den har heller ikke gjennomgått noen form for kostbar fremstilling, kun gjæring i ståltank og rett over i flaske. Alkoholprosenten på 12,5 bidrar også til å holde prisen nede.

Terramia er et varemerke som brukes for Chianti og Chianti Classico i USA og Kina, men Rosso Toscano-utgaven er laget spesielt for Norge av Mai Tjemsland, Norges andre Master of Wine, kjent fra blant annet kurs i regi av Apéritif, og tidligere også spaltene våre før hun gikk over til å jobbe med salg av vin. Det er hun som har laget den endelige blandingen som jeg ble ekstra begeistret for. Bakgrunnen for at den oppleves som mer strukturert enn første årgang som var 2015, er ifølge Mai at druene som er brukt kommer fra høyereliggende vinmarker i Chianti og Chianti Classico. Det kjøligere vekstforholdene her gir sammen med det kalk- og leirholdige jordsmonnet vinen en saftigere og dypere karakter takket være langsommere modning. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her