Ulovlig mat i Oslo

Et kjøkken i Oslo brøt alle forskrifter om helsesikkerhet da Mattilsynet oppdaget stor produksjon av samosa-pai.

- Det var etter vår mening ikke rengjort på noe tidspunkt som produksjonen har pågått, sier seksjonssjef i Mattilsynet Christoffer M. Nielsen til Aftenposten.no.
 
Dermed måtte tilsynet ødelegge 1 800 kilo med næringsmidler, blant annet kjøtt, mel og sukker.
 
Tilfeldig
Samosa er porsjonspaier med enten kjøtt eller grønnsaksfyll. Det var en tilfeldighet at virksomheten i det hele tatt ble avslørt.
 
- Inspektøren skulle egentlig til en kantine som lå vegg i vegg med den ulovlige virksomheten. Kantinen var stengt, og inspektøren valgte å besøke dette stedet, sier Nielsen.
 
Ikke godkjent
Virksomheten, som ikke var godkjent for produksjon av næringsmidler, hevder at den bare leverte til en restaurant på Grønland. Tilsynet tviler på dette på grunn av den store produksjonen av mat i lokalene.

Forsiden akkurat nå

Til toppen