Varmende juledråper

En rødvin som vårt tax-free-kupp varmer godt som julegave. Og den som fortjener den kan godt være deg selv.
Aase E. Jacobsen
07 Desember 2006 - 10:55

Viner fra Châteauneuf-du-pape er noe av de mest julete som finnes. Varme og gode med innslag av julekrydder og søte røde bær i elegant komposisjon men gode syrer og fine tanniner til å støtte opp sødmen.

Også for kjelleren
Og Louis Bernard Châteauneuf-du-pape 2004 står ikke tilbake for noen, selv om den tilhører det rimeligste sjiktet. Med en pris på kroner 135 på taxfree er den rett og slett et røverkjøp. Kroner 199 på polet, Bernard Châteauneuf-du-Pape 2004 (50034), er dessuten en av de aller laveste noteringene for denne vintypen som i gode år har lang lagringskapasitet.

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Mini-coop
2004 frambrakte ikke den kraftigste châteauneuf-stilen men derimot viner med stor eleganse, og det er nettopp i slike år at den demonstrerer sin unike karakter fullt ut. Louis Bernard er ikke én enkelt vingård men hele 40 vinbønder som i 1976 slo seg sammen for å stå sterkere.

3 av 13
Den lille Châteauneuf-du-pape-regionen er størrelsen til tross nemlig svært sammensatt. Den typiske vinen herfra er derfor en blanding av viner fra flere jordsmonn og ikke minst druer. Mens vinen kan lages av hele 13 ulike druer, er det bare tre av de aller viktigste, nemlig grenache, syrah og mourvèdre, i Louis Bernard-cuvéen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Dagens rett

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing

Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing
Dagens rett

Slik lager du en roastbiffsalat med en syrlig og pikant dressing

Roastbiff fra butikken - eller rester av helgens kjøttmiddag er et veldig godt utgangspunkt for en middagssalat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her