Godbiter i pollisten
Vi kan takke denne kvinnen for superlekre pinot-er

Vi kan takke denne kvinnen for superlekre pinot-er

Samantha Sheehan bruker sin europeiske inspirasjon til å forvandle kjølig californisk frukt til vin å drømme om.
Aase E. Jacobsen
16 August 2017 - 14:45
 

Van der Kamp Pinot Noir 2014 får druer fra kanskje den aller eldste av alle pinot-vinmarkene i California. Det var i 1953 parsellen ble plantet. Og den gir i dag, seks tiår senere, en aldeles ubeskrivelig lekker og lett pinot-vin. Den er kjøttfull og superdeilig og så langt unna powerhouse-pinot eller eikebomber du kan forestille deg.

Vinmarken ligger ved 426 m.o.h. på nordsiden av Sonoma Mountain som sikrer denne friske pinot-stilen med primært rød fruktkarakter.

 
Gamle vinstokker.

At Manchester Ridge Pinot Noir 2014 er så delikat og ultratransparent, er lett å forstå ved å se på bildet av vinmarken. Den ligger forholdsvis ubeskyttet mot kysten og utsettes derfor konstant for vinden fra havet. Og den er ikke bare frisk, men ganske så kjølig, nærmest kald. Men siden vinmarken ligger så høyt som 600 m.o.h. ligger den over tåken som siger inn hver morgen. Dermed får druene nok sol til å bli modne, men de trenger ifølge produsenten nesten en måned lengre tid på denne prosessen enn pinot-druene i bunnen av dalen. Denne parsellen ligger mye lenger nord, ved kysten av Anderson Valley i Mendocino.

I tillegg lager Samantha to viner som ikke finnes i Norge for tiden: en chardonnay og en pinot noir, den siste av druer fra de berømte Martini-klonene, plantet på 1950-tallet og som skal stamme fra Pommard i Burgund.

 

Van der Kamp-vinmarken.
Utsikt fra ManchesterRidge.   Bilde:

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Druene fra de gamle vinstokkene ser nesten kunstig perfekte ut. Foto: 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her