Drikke
Vinkurs 10. mars i Oslo - Eksklusiv Rioja-middag på Restaurant Eik

Vinkurs 10. mars i Oslo - Eksklusiv Rioja-middag på Restaurant Eik

Bli med og opplev Riojas fremste viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert meny på Restaurant Eik.
Redaksjonen
24 Februar 2014 - 16:50

Kurset omfatter: Eksklusiv middag med unike viner
Dette får du servert: 8 elegante viner til middagen
Matservering: Ja - Spesialtilpasset 4-retters meny og søt avslutning på Restaurant Eik
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Javier Amescua fra La Rioja Alta og Stephane Desmarquest fra Marqués de Vitoria
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Mandag 10. mars 2014, kl. 18.00 - ca. 23.00

Pris: kroner 1095,- pr. person

Sted: Restaurant Eik (Hotel Savoy), Universitetsgata 11, 0164 Oslo

Avbestillingsfrist: 02.03.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her
 
Spørsmål? Send en mail

Her kan du bestille gavekort på kurs

Eksklusiv middag med Riojas enestående viner

Spanias fyrige viner får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss, og ingen mer så enn Riojas elegante viner.

Det er ikke for ingenting at Rioja regnes som et av verdens aller beste vinområder, og vinene herifra kommer virkelig til sin rett sammen med deilige matretter.

Mandag 10. mars får vi besøk av de to vinpersonlighetene Javier Amescua og Stephane Desmarquest fra to av de eldste og mest velrenommerte vinhusene i Rioja, La Rioja Alta og Marqués de Vitoria.

De vil lære deg mer om den spennende historien og særtrekkene ved de forskjellige vinene fra Rioja, og hvorfor vinene fra dette området er som skapt for kveldens meny.

Denne kvelden får du servert noen av Riojas mest eksklusive viner i perfekt harmoni med en spesialkomponert meny signert den kjente Ole Jonny Eikefjord ved Restaurant Eik.

Vi avslutter kvelden med en elegant gran reserva som serveres til den søte avslutningen.

Foredraget holdes på engelsk.

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på nå!

Meny

Rioja Winemakers Dinner
-
Restaurant Eik
10. mars 2014


*
Apéritif
Lagar de Cervera Albariño 2012
**
Ceviche av kveite, råreke og kamskjell
servert med avokado, vannmelon og basilikum
Lagar de Cervera Albariño 2012
**
Landkylling med karamelliserte gresskarfrø og kyllingvelouté
servert med løyrom og dill
Viña Alberdi Reserva 2007
Marqués de Vitoria Crianza 2010

***
Oksehale «potsticker» med spinatpuré, stjerneanisbuljong og brønnkarse
Viña Arana Reserva 2005
Marqués de Vitoria Reserva 2007

****
Stekt hjort med karamellisert jordskokkpuré,
tyttebær, fritert skorsonnerot og sjysaus
Viña Ardanza Reserva 2004
Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004

***
Smått & godt:
Himmelske søte elementer fra vår dessertkokk
La Rioja Alta Gran Reserva 904 2001
**
Kaffe

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her