Drikke
Vinkurs 8. november - Smak Bordeaux' elegante viner og vinn fantastisk premie

Vinkurs 8. november - Smak Bordeaux' elegante viner og vinn fantastisk premie

Lær Bordeaux' flotte viner bedre å kjenne gjennom denne spennende smakingen med fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré. Blant deltakerne trekker vi også en vinner av en helt spesiell premie!
Redaksjonen
28 September 2012 - 01:16

Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med optimale klimatiske og geologiske forhold har viner herifra blitt nær sagt mytiske.

Denne kvelden blir du bedre kjent med Bordeaux' mange vinuttrykk i det vi smaker elegante viner sammen med Nicolas Mahé de Berdouaré.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Ni toppviner fra hele Bordeaux

Du får selv oppleve elegansen og raffinementet som har gjort Bordeaux til verdens mest berømte vinområde i det vi smaker ni elegante viner fra forskjellige vinhus fra hele området denne kvelden.

Her får du smake lekre hvitviner, enestående rødviner og fremragende søte viner.

Det er fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré som leder oss igjennom kveldens viner og gir oss et godt innblikk i Bordeaux' fantastiske verden.

Foredraget blir holdt på norsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="berdouare">Les mer om Bordeaux og Nicolas her

Vinn en eksklusiv vinpremie

Blant deltakerne på denne spennende smakingen trekker vi én heldig vinner av et helt spesielt vinsett som hjelper deg på veien til å bli en vinekspert.

Vi trekker nemlig et fantastisk profesjonelt duftsett for vin fra Le Nez du Vin med 24 aromaer fra rød- og hvitvin samt champagne til en verdi av kr 2 000,-!

Her får du muligheten til å trene opp din egen luktesans og gjenkjenne de klassiske aromaene du finner i vin.

Ta med deg gode venner på en reise i Bordeaux' flotte viner - meld deg på i dag.

Vinene du får smake denne kvelden er:

• Château La Croix Saint Estephe 2009, kr 235,- (lanseres i november 2012)
• Pavillon Leoville Poyferre 2008, kr 290,- (lanseres i november 2012)

Château Haut Marbuzet 2009 (99130)

• Château Guiraud Sauternes sweet pack, Petit Guiraud 2009 og Château Guiraud 2009 2 x 35 cl, kr 579,90 (lanseres november 2012)

Vi tar forbehold om endringer i enkelte av vinene.

• (klikk)

Tid: Torsdag 8. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 28.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Vinhandler i tredje generasjon

Fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré er født inn i en vinhandlerfamilie fra Bordeaux, og har en naturlig forkjærlighet for vinene fra området han vokste opp i.

Det var hans bestefar som i sin tid startet som vinhandler og Nicolas har ført arven videre, først i Frankrike for siden å bosette seg i Norge, hvor han blant annet har drevet to av Norges fremste vinbarer.

Denne kvelden er temaet selvfølgelig Bordeaux, regionen som ligger i det sørvestlige Frankrike på begge sider av elvene Garonne og Dordogne som renner sammen til Gironde like nord for selve byen Bordeaux.

Områdene på hver side av elvene utvikler høyst ulike viner grunnet blant annet jordsmonn og druevalg.

Vestre bredde (Médoc/ Haut-Médoc, Pessac Léognan og Graves) domineres av sand, stein og grus. Som et resultat av dette er cabernet sauvignon den viktigste druesorten i området. Cabernet sauvignon gir viner med mye garvesyre og som bør lagres.

På østre bredde (St. Emilion og Pomerol) finner vi leirholdig jord hvor merlot-druen modnes best. Merlot har mindre garvesyre og gir viner med en mer plommeaktig smak. Disse vinene inneholder også litt mer alkohol enn de røde fra vestre bredde.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her