Lettvint paella
Apéritif

Lettvint paella

Det finnes mange oppskrifter på paella. Her har du en smakfull en og som det er raskt å lage.

Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en stor klebefri stekepanne. Tilsett løk, paprika og hvitløk, og la det steke forsiktig i 3-4 minutter til grønnsakene er møre.

Bland i paprikapulveret og la det steke i 1 minutt. Tilsett kyllingen og la det steke på middels varme i 2 minutter, ha deretter i risen. Hell i vinen og la det surre til risen har absorbert væsken.

Bland sammen kyllingkraft, tomatpuré og safran og ha det i risblandingen. La det få et oppkok, skru ned varmen, dekk til med lokk, og la det surre varsomt i 25 minutter. Tilsett skalldyrene og tomatene ca 7 minutter før koketiden er omme.

Krydre med salt og pepper og bland i persillen. Hell paellaen over på et varmt serveringsfat og server straks, pyntet med frisk persille og svidde sitron- og limebåter. De svir du raskt i en tørr panne ved høy varme eller på grillen. 

Her har du flere oppskrifter på paella

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her