Mat

De beste pannekakeoppskriftene

Alle elsker pannekaker, og her er de du skal lage neste gang
Foto: (NoirChocolate)

Alle elsker pannekaker, og her er de du skal lage neste gang

Pannekaker er ikke bare lettvintmat etter en travel arbeidsdag og barna roper etter middagen. Det er noe reiselystne nordmenn for lengst har oppdaget.
Redaksjonen
10 Januar 2021 - 10:29

Pannekaker finnes over hele kloden - fra tykke, bastante middagspannekaker til kaker så tynne at du nesten kan se igjennom dem. Forrett, hovedrett eller dessert - mel, melk og egg er hovedingrediensene i røren. Jo mer egg du bruker, desto tynnere kan du steke kakene. Det er eggene som binder pannekakerøren sammen, og er selve tryllemiddelet i matlagingen.

Ellers kan vi gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og bær - mulighetene er grenseløse i dobbelt forstand. Pannekaker er også en fin mulighet til å sette spiss på restemat og de appellerer i høyeste grad til oppfinnsomhet.

Og serveringen behøver så menn ikke være kjedelig. Foruten å servere dem én og én som rulader eller brettet som kvartsirkler kan de legges oppå hverandre i ønskede stabler og skjæres gjennom i stykker på bløtkakevis. Vi behøver jo ikke å overdrive i forsøk på å nå de store høyder. Tilpass høyden etter det du har hatt imellom slik at det siden blir mulighet til å skjære gjennom lekkeriene.

På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter med pannekaker i høysetet

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her