Amerikansk ostekake med marinerte svisker

Amerikanerne kan ostekaker. Ukens oppskrift er en skikkelig lekkerbisken med svisker marinert i rom eller portvin.

I dag baker vi ekte ostekake, den gode, gammeldagse typen som skal stekes.

Ostekaker for enhver smak

Denne kaken smaker ekstra godt når sviskene marineres i rom eller portvin, men det er selvfølgelig ikke nødvendig.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Amerikansk ostekake med marinerte svisker

Ingredienser

Kakebunn:
150 g hvetemel
100 g meierismør
½ dl sukker
1  eggeplomme

Kakefyll:
150 g steinfrie svisker
½ dl rom eller portvin
1 beger (à 200 g) kremost til baking (naturell eller vanilje)
2  egg
3 ss sukker
1½ dl kremfløte
2 ss maisenna

Fremgangsmåte

Til denne oppskriften trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter.

Legg sviskene i rom eller portvin og la dem ligge i et par timer for ekstra god smak.

Kakebunn:
Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme.

Rør sammen til en jevn deig eller ha alt i en food processor som du lar gå helt til deigen er samlet.

Trykk deigen til kakebunnen ut i pai- eller kakeformen, dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk overalt på bunnen med en gaffel og la den stå kjølig i ca. 30 minutter.

Forstek kakebunnen midt i ovnen på 200 grader i ca 8 minutter.

La den avkjøles i formen. I mellomtiden senker du temperaturen i ovnen til 150 grader.

Kakefyll:
Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en fin krem.

Fordel det meste av de rom- eller portvintrukne sviskene i paibunnen og hell resten av alkoholen over (det som ikke er trukket inn i sviskene).

Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stek kaken ferdig midt i ovnen i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken og server den nystekt.

Tips: Kaken får en ekstra dimensjon når sviskene marineres, men det er ikke nødvendig.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen