Cognac traditionel - øvrig

Redaksjonen
03 Oktober 2008 - 12:32

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Cognac traditionel - øvrig

÷ (90p)
Larsen X.O.
Larsen
Frankrike - AC Cognac
31754 Cuveco - kr 450,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Lys gyllengrønn. Flott edel duft med komplekse fattoner, eksotisk karakter, en del tørket frukt.
Smak: Stor fylde i anslaget, myk og innsmigrende med stor rikdom og god sødme, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne med en kraftig sigar.
Vurdering: En litt gammelmodig, men svært rik xo, og ikke noe for de som foretrekker en frisk stil. 90 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 10 års fatlagring (fra 10 til 40 års fatlagring avhengig av element).
Bestill her:

+ (89p)
Braastad X.O. Superior Très Vieille Rèserve
Cognac Tiffon
Frankrike - Cognac
55237 Vectura - kr 499,90 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gyllenbrun. Rik og sødmefylt duft med krydder, tobakk og trevirke.
Smak: Bløtt fyldig og rikt anslag, fint fatpreg, ganske delikat, lang og kompleks ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig innsmigrende xo som mange vil like. 89 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 25 års fatlagring
Bestill her:

+ (87p)
SO X.O.
Soerlie
Frankrike - Cognac Tradisjonell
44417 VSD - kr 396,50 (70cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Gyllenbrun. Fin duft av tørket frukt, nøtter, fat, aprikos, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god og varm med fint fatpreg, stofflig og ganske edel med fine krydder- og fattoner mot slutten, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En litt polert cognacstil, men likevel godt laget. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Farsund Cognac X.O.
Maison Roullet Fransac
Frankrike - Cognac
34236 Vectura - kr 468,50 (70cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys gyllengrønn. Litt skarp duft med en del fat, tørket frukt, fat, utbrent bål og hamp.
Smak: Relativt fyldig anslag, skarp i midten, varm og rik med tydelig fat- og nøttepreg samt litt sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Til en sødmefylt kaffe.
Vurdering: En ganske kraftig xo. 86 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Skarven X.O.
Larsen
Frankrike - Cognac
41636 Cuveco - kr 610,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Elegant og ganske rik og kompleks duft med god sødme, tørket frukt, karamell, kaffe, ristete nøtter.
Smak: Sødmefylt anslag, stor og rund med god frukt, en del sødme, en del fat i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne sammen med en kraftig sigar.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt xo-stil. 86 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Nansen X.O.
H. Mounier
Frankrike - Cognac
33673 Vectura - kr 409,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Ravgul. Blomster, tørket frukt, krydder, kvae og fat.
Smak: Fruktig anslag, bløt og sødmefylt, veldig fruktig stil, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En veldig lettdrikkelig xo, særlig for nybegynnere. 85 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, folle blanche
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 20 års fatlagring.
Bestill her:

(85p)
Erling Skakke X.O. Vieille Rèserve de Famille
Michel Bonnin
Frankrike - Cognac
55223 Cuveco - kr 499,90 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Brungyllen. Dempet lett sødmefylt duft med blomster, krydder, fat og nøtter.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, veldig myk og en tanke rustikk, sitter en god stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt cognacstil. 85 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18-20 års fatlagring
Bestill her:

(84p)
Karl Johan X.O.
Strag
Frankrike - Cognac (tradisjonell)
43336 Vectura - kr 567,30 (100cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk brun med grønnskjær. Sødmefylt duft med noe fat, krydder, trevirke, sitrus.
Smak: Ganske fyldig, men veldig sødmefylt, en del sjokolade utover, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig sødmefylt cognac med et vellagret preg som gjør at den ikke tipper over i det altfor kommersielle. 84 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Thor Heyerdahl X.O.
CGEVF
Frankrike - Cognac
43343 Vectura - kr 398,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Gyllenbrun. Ganske fatpreget duft med en del nøtter, karamell, parfyme.
Smak: Rund og bløt med mye søte mørketoner, strammer seg noe til mot slutten, sitter bra. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En kommersiell xo-stil, men likevel bra laget. 84 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 6 års fatlagring
Bestill her:

÷ (83p)
Nordlys Cognac X.O.
Maison Roullet Fransac
Frankrike - Cognac
33917 Vectura - kr 429,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys brun. Mild duft med noe fat, krydder, nøtter og appelsin.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk og sødmefylt, god fedme, mye frukt, men mangler litt friskhet. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En veldig bløt xo for nybegynneren. 83 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Claude Chatelier X.O.
Cognac Claude Chatelier
Frankrike - Cognac
32806 VSD - kr 289,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Brungyllen. Litt uelegant duft med brent tre, krydder, sjokolade og appelsinskall.
Smak: Følger duften, litt rustikk stil, en del sødme utover, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne sammen med en mild sigar.
Vurdering: En litt vel rustikk xo. 82 p (UÅ)
Laget av: Colombard og ugni blanc.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Garde Impériale X.O.
Vign. le Maine Pertubaud
Frankrike - Cognac Tradisjonell
55299 Vectura - kr 299,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Sødmefylt duft med noe krydder, karamell, urter og trevirke.
Smak: Følger duften, ganske sødmefylt, men ok tørrhet og bløt munnfølelse, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En ok cognac for de som liker en folkelig bløt stil. 82 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, folle blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Erling Skakke X.O. Cuvée Henrik
Bonnin Père & Fils
Frankrike - Cognac (Tradisjonell)
55769 Cuveco - kr 429,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gulbrun. Ok om enn litt rustikk duft med en del tropisk frukt, blomster, fat og lys tobakk.
Smak: Bløt tvers gjennom, mye sødme, en del trevirke i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: Veldig søtladen cognacstil, men enkelte liker jo mye sødme, og den er jo ren nok. 81 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her