Drikke
Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Når det blir som mange som 267 Médoc-vinslott som kvalifiserer seg for cru bourgeois, blir det trangere om plassen.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2014 - 13:50

Kategorien cru bourgeois som oppstod i 1932 og har gjennomgått flere revisjoner, fikk sin nåværende form i 2010.

Les mer om cru bourgeois

Mens interessen for cru bourgeois var laber etter forrige revisjon, er den nå økende. Med den høye kvaliteten på 2012-årgangen, er også antall slott som har god nok kvalitet, økt. For å få cru bourgeois på etiketten må vinen gjennom en blindsmaking.

Mer penger i kassa

En av motivasjonene for å prøve seg er økonomiske. Médoc AOC og Haut-Médoc som er nivået under, er en noe mer unyansert kategori som sliter med svakere lønnsomhet. Cru bourgeois på etiketten gir som regel rundt en euro mer i inntekt per flaske.

Denne ukens godbit er en cru bourgeois

Men når også cru bourgeois som kategori blir uoversiktlig, trues denne potensielle inntektsøkningen.

Dyrere fra 2013?

Derfor er det er støtte blant de nåværende cru bourgeois-slottene for å gjøre noe med klassifiseringen. Tidligere fantes det både et Superieur- og Exceptionnel-nivå innenfor kategorien.

– Vi ønsker å øke synligheten til de forskjellige vinslottene innen cru bourgeois. Enkelte kvalifiserer for toppnivå hvert år og fortjener derfor en «utmerkelse», sier Frederique Dutheillet de Lamothe, sjef for  Alliance des Crus Bourgeois du Medoc, til decanter.com.

Han ble ansatt noen dager etter den første revisjonen i 2003 som fikk hele kategorien til å kollapse. Han er derfor stemt for å trå varsomt.

Mens cru bourgeois alltid har vært synonymt med gode kjøp, kan kombinasjonen av en god årgang som 2013 og liten avling presse prisene oppover.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her