Dagens rett

Fredagsmiddagen alle vil like

Kyllingburger med tropisk salat er så sommerlig fargefylt og smaksrik at alle blir glade. Kanskje du bør doble oppskriften?

Har du god tid og en kjøttkvern, kan du lage kyllingkjøttdeigen selv. Det gjør du enkelt ved å kjøpe rå kyllinglår, utbeine dem og kverne det renskårne kjøttet (og skinnet).

Men i oppskriften er det brukt ferdig malt kjøttdeig fra butikken, og det er løsningen for dem som har det travelt med å få middagen ferdig.

Trenger du flere burgertips finner du det her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Kyllingburger med tropisk salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 liten, finhakket løk
1-2 ss tacosaus
1-2 ss chilisaus
1-2 båter revet hvitløk
1 ts paprika
1 egg
1 ts salt
kvernet pepper
smør eller olje til steking
 
Tropisk salat:
½ vannmelon
1 moden papaya
2 avokado
1 agurk
1 potte frisk mynte
3 ss olivenolje
saften av 3 lime
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til burgeren i en hurtigmikser. Form til fire store burgere.

Stek dem i smør eller olje noen minutter på hver side. Server burgeren sammen med tropisk salat og gjerne grovt brød ved siden av.

Tropisk salat:

Rens frukten og kutt den og agurken i grove biter på ca. 3 x 3 cm. Bland alle ingrediensene, dryss over salt og pepper rett før servering.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen