Dagens rett

Med en slik forrett blir vennefesten en suksess

Disse lettagete munnfullene er perfekte også til et koldtbord. Her er oppskriften.

Å innta forretten stående sammen med velkomstdrikken er egentlig genialt. I hvert fall om du har invitert mange, har liten plass eller ikke har nok dekketøy til flere retter ved bordet.  

 Disse torskerullene er helt supre for uformelle fester også siden de kan forberedes i god tid i forveien. 

 Se våre andre forslag til forretter og småretter

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Skalldyrfylte torskeruller

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

500 gram torskeloin
1 fylt krabbeskjell
150 g reker uten skall
2 ss kesam
1/2 hakket rødløk
Saften av 1 sitron
1 ss hakket dill
salt og pepper
Pumpernickel eller dansk rugbrød i tynne skiver

50 g lakserogn

Fremgangsmåte

Gni torskestykket inn med litt salt og legg det i fryseren i 4-5 timer.

Bland krabbekjøtt med grovhakkede reker. Bland inn kesam, løk og dill. Smak til med sitron, salt og pepper.

Ta torskestykket ut a fryseren og skjær det på langs i 3 mm tynne skiver. Det er viktig å bruke en veldig hvass kniv til dette.

Legg en spiseskje skalldyrsrøre på hver torskebit og lag en rull. Legg rullene oppå hver sitt stykke rugbrød og toppe med lakserogn. 

Tips:
En raskere versjon er å blande grovhakket torsk med skalldyrrøren, legge på brødbitene og pynte med dill og rogn.

Sendt inn av

Foto: Ingvar Eriksson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen