Dagens rett

Slik lager du sunn middag for hele familien

Denne oppskriften er godkjent av både en renommert kokk og av en ernæringsekspert.

Oppskriften er hentet fra Verdens beste familiekokebok - en av fem finalister i Best norske kokebok 2015.

Her er de andre finalistene

Bak kokeboken står mesterkokk og småbarnspappa Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand, legen og seksbarnsmoren som er kjent for sine kostholdsråd.

Om den blir årets beste kokebok, får du vite den 30. november - møt opp

Boken er derfor spekket med gode hverdagsretter som hele familien vil elske. Som denne kjøttdeiggryten.

Se våre andre hverdagsoppskrifter med kjøttdeig

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kjøttdeiggryte med bønner

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

600 g kjøttdeig av okse
2 ss klaret smør
2 røde chili
2 gulrøtter
1 fennikel
4 hvitløkfedd
1 løk
2 ss tomatpuré
1 boks tomater
1 stjerneanis
1 ss spisskummen
2 dl vann – til å skylle boksen med
80 g hvite bønner, bløtlagt
80 g black beans, svarte bønner, bløtlagt
150 g ferske brekkbønner
salt og kajennepepper
6 ss rømme
frisk koriander
1 isbergsalat

Fremgangsmåte

Hakk grønnsakene og fres dem gylne i smør i panne sammen med kjøttdeig og tomatpuré. Bland i hermetiske tomater, krydder og vann. Kok under lokk i 45 minutter.

Kok bønnene møre i saltet vann, cirka 40 minutter. Forvell brekkbønner i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Tilsett kokte bønner og brekkbønner i kjøttgryten. Kok videre i 3–5 minutter til alt er varmt. Smak til med salt og kajennepepper.

Fordel rømme over og dryss på koriander.  

Rens og riv salaten og server i egen bolle.

Tips:
Ikke avspis gjestene med annet enn den beste rømmen, det vil si seterrømme eller ekte rømme. Selv om den inneholder mye energi, er den full av viktige næringsstoffer. Velg økologisk rømme om du får tak i det. Finn en som er forsiktig bearbeidet og som ikke skiller seg ved koking. En fyldigere smak følger med på kjøpet.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Verdens beste familiekokebok, Kjartan Skjelde, Berit Nordstrand (Gyldendal) - en av fem finalister i Beste Norske Kokebok 2015.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen