Drikke
Ekstra gode rødvinskjøp fra California

Ekstra gode rødvinskjøp fra California

Californisk kan nå i stor grad konkurrere med europeisk, ikke bare på kvalitet, men også pris.
Aase E. Jacobsen
12 Desember 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="321489" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1">er en virkelig lekker vin som kommer til Norge i svært små kvanta. Så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. 

Sjelden mye for pengene

Om du går glipp av dette storbesøket, er lillebroren tilgjengelig i et litt større antall, men også FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="321488" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1">må du være rask på labben for å få tak i.

Det er nemlig snakk om sjelden god kvalitet for tre hundrelapper. Som også lagrer veldig godt. Forskjellen på de to er at druematerialet til «den store» Clos du Val kommer i sin helhet fra Stag’s Leap, mens den andre henter druer fra både Stag’s Leap og Rutherford, selve hjertet i Napa.

Fransk eleganse

Clos du Val er kjent som «den franske produsenten» i Napa. Derfor er ikke dette blockbusters med høy ekstraksjon, mye alkohol og mye ny eik. 2010 er dessuten en ekstra kjølig årgang som understreker den europeiske tilnærmingen. Men vi snakker fortsatt om Napa, så noen «undermoden paprikalignende karakter» er det likevel ikke snakk om.

Les historien om Clos du Val

Clos du Val byr på et veldig klassisk uttrykk for Napa-cabernet, i en stil som ikke er så veldig vanlig, men som særlig er blitt legendarisk gjennom Heitz sin Martha’s Vineyard - som kommer fra nabounderområdet Oakville. Mye mer eksotisk og sødmefylt med tydelig preg av jordsmonn og veldig god syre samt slanke fine tanniner.

At også Clos du Vals chardonnay er inspirert av Burgund, er en selvfølge.

Balansert eikebruk

FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="321490" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1">er en kjølig og elegant hvitvin med balansert eikebruk som får sine druer fra Carneros, det kjøligere naboområdet til Napa.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her