Dagens rett

Start uka sterkt med en italiensk pastaklassiker

Men hvor sterk bestemmer du selv. Her er den enkle oppskriften spagetti all'amitriciana.

Denne pastaretten ser kanskje veldig beskjeden ut, men bak det uskyldige ytre skjuler det seg potensielt krutt - alt avhengig av hvor mye peperoncini du doserer og ikke minst hvor sterk den er. Selv de mildeste ekte Calabria-peperonciniene ligger på 15.000 på Scoville-skalaen - det er sterkt nok for de fleste.

Her kan du lese mer om chilistyrke 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Spaghetti all' amitriciana

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

250 g fersk spaghetti

Saus:
125 g bacon eller pancetta i terninger
1 ½ ss olivenolje
¼ -1 tørket peperoncini eller chilipepper
1 finhakket løk (gul eller rød)
1 dl rødvin
1 boks tomater
frisk grovhakket oregano
nykvernet svart pepper
salt

50 g nyrevet parmesan eller pecorino

Fremgangsmåte

Fres bacon i varm panne til den er sprø, tilsett olje og oppsmuldret chili. Ha i løk og fres videre.

Hell på rødvin og kok inn. Ha i tomatene som du har latt renne av. Tilsett oregano og pepper.

La småkoke på svak varme i nærmere en time. Smak til med salt.

Kok pastaen i lettsaltet vann til al dente (litt hard kjerne). La den renne av.

Hell over litt olivenolje og deretter sausen. Bland godt, fordel i to tallerkener og dryss over parmesan eller pecorino.

Server med godt brød.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen