Dagens rett

Fersk elgsuppe

Raske supper er herlig på kalde dager, og i dag er det skogens konge som går i gryta med denne deilige oppskriften.

Høstens elgjakt er årets store begivenhet for mange, og det deilige kjøttet passer til et vell av flotte retter, slik som dagens raske suppe.

I vår rikholdige kokebok finner du en rekke gode viltretter.

Ville oppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fersk elgsuppe

Antall porsjoner

4 - 6

Ingredienser

600 g grytekjøtt av elg
1 l vann
2 kjøttbuljongterninger
2 skiver kålrot
½ knollselleri (sellerirot)
2 gulrøtter
4 poteter
½ purre
4 ss hakket frisk kruspersille
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Del grytekjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte.

Tilsett kaldt vann og buljongterninger og kok opp. Skum av med en sleiv og la kjøttet trekke i ca. 20 minutter.

Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer (husk å vaske purren først).

Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.

Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.

Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.

Ekte kraftkarer lager kraft selv - se hvordan her

Tips: Pass på å skumme godt av (ta av proteinene som flyter opp ved oppkok) for å få en så klar suppe som mulig.

Ved å bruke kaldt vann til å begynne med får du mest mulig smak på suppen.

Flere herlige viltoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok. Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen