Feststemt rieslingkake med druer

Dette er en frisk og annerledes «voksenkake». Men oppskriften kan fint gjøres helt alkoholfri.

Er du glad i riesling og den litt syrlige smaken vinen gir, så er dette en kake for deg. Husk bare at vinen blir veldig «synlig» når den brukes som i denne oppskriften. Derfor er det viktig at kvaliteten er god. Men du behøver ikke velge den dyreste.

Eller eplesaft

Noen er engstelige for å bruke alkoholholdig vare i kaker, men i dette tilfelle varmebehandles vinen slik at mye av alkoholen fordamper.

Prøv denne rieslingen

Vil du imidlertid ha den garantert alkoholfri, kan du erstatte rieslingen med eplemost.

Finn god eplemost

Bunnen er en sukkerbrødbunn og toppet med druer og en syrlig vingele passer kaken perfekt til fest.

Rundere smak

Ved å bruke en sukkerbrødbunn i stedet for en kjeksbunn, blir kaken mer eksklusiv og man får en rundere smaksopplevelse.

TIPS: Ved å erstatte vinen med god eplesaft beholder du den syrlige smaken, men gjør samtidig kaken helt alkoholfri. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Rieslingkake med druer

Antall porsjoner

12-16 stk.

Ingredienser

Kakebunn:
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
½ ts bakepulver

Vinkrem:
6 gelatinplater
3 eggeplommer
75 g sukker
2 ss sitronsaft
2 dl riesling

Kakekrem og pynt:
1 pk kremfløte
200 g grønne druer
200 g blå druer

Vingele:
1½ dl riesling
2 plater gelatin
25 g sukker

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en form à 22 cm og stek denne i ovnen i ca 20 minutter ved 190 grader.

Avkjøl bunnen.

Vinkrem:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Visp sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og 1,5 dl riesling i en kjele og la alt varmes forsiktig opp.

Kremen tykner rundt 80 grader. Når kremen er tykk helles den over i en bolle.

Trykk vannet ut av gelatinen og løs denne opp i ½ dl riesling ved svak varme.

Når gelatinen er oppløst blandes denne først med 3 ss av den tykke kremen. Bland alt så sammen. Sett kremen kaldt og rør av og til.

Når vinkremen begynner å stivne, pisker du opp kremfløten og vender vinkremen forsiktig i.

Legg kakebunnen på et fat og sett en ring rundt bunnen.

Fordel kremen på kaken og jevn den ut.

Vask og ta bort steinene i druene. Tørk dem skikkelig og legg dem på kaken. Trykk dem gjerne litt ned i kremen.

Sett kaken kaldt i 2-3 timer.

Vingele:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Kok opp rieslingen og sukkeret. Trekk kjelen fra varmen og ha i gelatinen.

Når geleen er kald, kan den helles over kaken i et tynt lag som akkurat dekker druene.

Sett kaken kaldt i 30 minutter til. 

TIPS:
Ved å erstatte vinen med god eplesaft beholder du den syrlige smaken, men gjør samtidig kaken helt alkoholfri.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen