Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Fra Oscarsgate til «dødens hjørne»

Bjørn Svensson har åpnet Fauna i et lokale der mange har gått dukken.
04 Juni 2013 - 14:07

En rekke restauranter, som La P’tite Cuisine, Bollywood, Palace Reserva, Restaurant Serpico, SW 20 og Odissi, har tidligere holdt hus i huset på hjørnet ved Solli Plass i Oslo. Det bekymrer ikke kjøkkensjefene Jo Bøe Klakegg og Bjørn Svensson. Nylig åpnet de dørene til Fauna, Svenssons nye restaurant etter at han la ned Oscarsgate i forfjor. Klakegg har erfaring fra Bagatelle, Noma og Marque i Sidney.

– Jeg la ned Oscarsgate da leiekontrakten gikk ut. Da hadde jeg drevet restauranten i åtte år og var rimelig ferdig i skallen. Deretter lette jeg i over ett år etter et nytt lokale, men det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Meningen var jo at jeg skulle flytte Oscarsgate, men slik ble det ikke. Enten var prisklassen eller beliggenheten feil, og ofte var stedet for stort eller for lite, sier Svensson til osloby.no.

Han er ikke bekymret for gjennomtrekket i lokalene, som leies av «stayeren» Palace Grill – som ligger vegg i vegg.

– Jeg tror dette bare er positivt og at det vil generere flere folk til området, men Fauna blir helt klart en konkurrent. Om den ligger ved siden av eller noen kvartaler unna, tror jeg ikke spiller noen rolle, sier Jon Arthur Messel ved Palace Grill.

Fauna er totalrenovert i brune og lune farger, har plass til 45 gjester og et åpent kjøkken mot gjestene samt et chambre separée. Fauna skal ha mange færre retter enn Restaurant Oscarsgate hadde, og de to kjøkkensjefene satser på en femretters meny til 750 kroner, med mulighet til å legge til noen ekstra retter.

LES OGSÅ: Svensson klar med ny restaurant

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her