Dagens rett

Gratinerte lammeskiver

Det blir lam som dagens middagsforslag. Lett å lage i stand, og dette er såpass kraftig - men smakfull - mat, at vi gir deg forslag til et godt øl også.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Gratinerte lammeskiver

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 skiver lammelår (ca. 1 kg)
2 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts pepper
6 - 8 mandelpoteter
2 ss smør
500 g frisk sopp
1 bunt persille
4 tomater eller 1 boks cherrytomater

Ostekrem:
1 beger Snøfrisk
1 dl revet ost
50 g smør
2 eggeplommer

Fremgangsmåte

Vask potetene og del dem i to på langs. Pensle med smeltet smør, krydre med salt og pepper og stek dem i langpanne på 220°C i ca. 20 minutter.

Del soppen i skiver og hakk persillen. Brun soppen i smør, krydre med halvparten av salt og pepper, rør inn persille. Legg blandingen i langpanna ved siden av potetene.

Brun lammeskivene på begge sider i varm panne med olje. Krydre med salt og pepper og legg kjøttet på soppblandingen i langpanna.

Rør sammen Snøfrisk, revet ost, eggeplomme og smør og bre blandingen over skivene. Del tomatene i to (eller bruk hele cherrytomater), strø over salt og pepper og legg dem i langpanna. Gratinér i ovn på 250°C i 5 - 6 minutter.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen