Hey, hey Sunshine

Mathias Disen fra Oslo er kunstneren bak dagens innsendte oppskrift til NM for amatørkokk. Bli med du også og vinn flotte premier.

Sei er en av våre deiligste matfisker, og er selvfølgelig temaet for årets NM for amatørkokk som nå er i full gang. Send inn   dine beste oppskrifter med sei som hovedingrediens og kanskje det er nettopp du som blir plukket ut til den store finalen som finner sted i Oslo lørdag 19. august under Aker Brygge Matfestival.
 
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk).
 
NM for amatørkokk er et samarbeid mellom Apéritif, Eksportutvalget for fisk, Aker Brygge Matfestival og Lagostina.

Hey, hey Sunshine

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g seifilet
1 stor pakistansk mango
1 stor rød chili
Sitronsaft
8 skiver pancetta evt. bacon
Noen skiver parmesan
salt/pepper

300 g jordskokker
3 ss smør
3 -4 dl melk
1½ dl fløte
1 ts trøffelolje
salt/pepper

4 flådde tomater
3-4 ss olivenolje
2 ts sukker
salt/pepper

Fremgangsmåte

Del seifileten i fire like store deler på langs. Gni inn med sitronsaft og salte og pepre.

Fjern skall og sten fra mangoen, snitt den opp i strimler og bland med med hakket fersk chili, tvist litt sitron over og bland forsiktig.

Stek pancetta-skivene brune.

Legg seifiletene utover et brett, legg på mango- og chiliblandingen og rull sammen. Legg et bånd med stekt Pancetta rundt seifiletene og fest med en cocktailpinne i tre.

Skrell jordskokken, del den opp i biter og kok i melken til den er mør. Hell av melken, la den dampe av litt, ha i smør, fløte og trøffelolje mens du moser med en stavmikser. Salte og peppre.

Snitt et kryss i tomatene og legg de i kokende vann i ca 1 min. Ha de over i en bolle med iskaldt vann.  Flå tomatene, del dem i to og fjern innmaten og stilkfestet. Skær tomatene i avlange skiver. Legg skivene i aliminiumsfolie, hell olivenolje over, strø med sukker, salt og pepper. Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Fisken bakes i ovn ved 200 grader i ca. 10 min. 

Server fisken med litt Parmesan på toppen av mango/chili blandingen, jordskokkpure i en sirkel rundt og de bakte tomatskivene langs ytterkanten av jordskokkspureen.

Sendt inn av

Foto: Mathias Disen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen