Vin
Kåret til verdens beste champagne. Test den selv og se hva du synes

Kåret til verdens beste champagne. Test den selv og se hva du synes

Charles Heidsieck Brut Reserve ble best i sin klasse i Champagne & Sparkling Wine World Championships.
10 September 2016 - 14:02

Denne champagnen er for øvrig og for tiden huschampagne på Maaemo og er å finne i et søttitalls polbutikker for 429,90 - og er verd hver krone.  

Den vant en gullmedalje i Classic NV Brut Blend-kategorien, en av mange kategorier i årets Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) - boblevinens Oscar som gikk av stabelen i Vintners Hall i London 1. september.

Testet av ekspertene

Dette er kåringen av de beste av de beste champagner og musserende vin i verden med i alt 26 deltakende land.

Dommerne i denne prestisjetunge vin konkurransen er champagnespesialistene Tom Stevenson, Essi Avellan MW og Dr. Tony Jordan.

Essi Avellan og Tom Stevenson. Foto: Charmaine Greiger

Bedømmingen foregikk i løpet av to uker i juni måned. Senere ble de beste i hver klasse testet igjen, opp mot hverandre for å kåre verdens beste i hver kategori -  som kalles The World Championships.

Vant flest priser

Årets store vinner var Champagne Louis Roederer med hele tre trofeer som World Championships - Sparkling wine producer of the year - The Supreme World Champion for sin 2002 Cristal Brut i magnum – World Champion Classic Rose Brut for deres 2010-utgave.

I tillegg, fikk Champagne Louis Roederer fire «best i sin kategori» og 10 gullmedaljer for sine 10 champagner som deltok i konkurransen.

Fjorårets store vinner Ferrari fra Trentino i Italia fikk to trofeer som World Championships – Classic Blanc de Blancs Brut for deres Ferrari NV Brut i magnum – den vant også «Best in region».

Chairman`s Trophy gikk til denne.
Chairman`s Trophy gikk til denne.

Chairman`s Trophy gikk til MC III NV Moët & Chandon 001.14. World Championship Classic Vintaged Brut Blend ble også vunnet av Moët & Chandon for deres 2006 Grand Vintage i magnum.

Tre nye bobleland i teten

World Champion Library Vintage gikk til Dom Pérignon Rose 1995 P2.

Tre land ble kåret til World Champion for første gang: Chile med Santa Digna Estelado Rose NV Uva Pais for beste Brut from non-classic grape. Chinas beste musserende vin ble Chandon NV Brut Rose. Og Ungarns beste musserende vin var Kreinbacher 2011 Brut Classic i magnum.

De som ønsker å fordype seg mer kan lese mer om årets vinnere på websiden til CSWWC

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her