Dagens rett

Lam på burgundervis

Har du ikke prøvd denne klassiske oppskriften før er det jammen på tide, for dette er en fabelaktig søndagsmiddag.

Denne søndagen har vi brukt lam i denne klassiske franske gryteretten, som er full av smak.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Mouton à la Bourguignonne

Antall porsjoner

6 - 8

Ingredienser

1 ½ kg grytekjøtt av lam
2 dl hvetemel
250 g bacon
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
3 ss smør
500 g frisk sjampinjong
500 g stjerneløk
1 flaske rødvin (burgunder)
 
Suppekvast (bouquet garni):
1 stilk frisk timian
1 laurbærblad
6 stilker frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Vend kjøttet i melet. Stek bacon i en stor gryte. Brun kjøttet i smør. Ha på salt og pepper.
 
Surr sammen ingrediensene og legg i suppekvasten. Hell på vin så det dekker kjøttet. Kok opp og la alt trekke på kokepunktet ca. 1 time (bruk lokk).
 
Stek sopp og løk i panne på middels varme i 5 minutter. Ha alt i gryta og la det trekke i en time til.
 
Server med kokte poteter eller ris.
 
Å la kjøtt trekke i vin er en mye brukt fremgangsmåte i Frankrike, spesielt i Bourgogne der det produseres mye vin. Retten kan kokes i stekeovnen eller på platen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen