Lardostekt brosme med madeiraglace og rødbetecrisp

Det blir en skikkelig festmiddag med internasjonal touch i dag, og den er mye lettere å tilberede enn det man skulle tro.
Redaksjonen
18 September 2010 - 02:00

Dersom du ikke får tak i brosme skal du ikke fortvile, for denne festretten kan du gjerne lage emd en annen hvit fisk som torsk eller breiflabb også.
 
Oksekraft kan du koke selv, men du kan også få en rekke gode ferdige krafter som allerede er redusert i butikken.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lardostekt brosme med sopp, madeiraglace og rødbetecrisp

Lardostekt brosme med sopp, madeiraglace og rødbetecrisp

Fremgangsmåte

Madeirasaus:
Madeira og sjalottløk kokes opp og reduseres til ca halvparten er igjen.

Tilsett oksekraften og kok inn (reduser) til ønsket smak (skal være en kraftig saus). Smør piskes inn rett før servering.

Lær å lage kraft her

Fisken:
Brosmen deles i 4 like porsjoner og stekes hurtig på alle sider.

Krydre med pepper og litt salt og pakk inn i lardo. Stek ferdig i ovn ved 180 grader i ca 5 minutter. La fisken hvile noen minutter før servering.

Tilbehør:
Soppen stekes i smør sammen med sjalottløk og smakes til med salt og pepper, og finhakket gressløk vendes inn.

Rødbetene skrelles og skives i løvtynne skiver (her er en mandolin den beste redskapen, men ostehøvel eller en potetskreller kan også brukes).

Friter rødbetene i solsikkeolje ved ca 160 grader (bobler rundt skaftet på en tresleiv) til sprø konsistens. Dette tar ca 1 minutt. La rødbetene renne av på papir og krydre dem med salt mens de er varme.

Legg opp soppblandingen på tallerken med fisken på toppen og ha sausen rundt. Server med gode norske poteter i sesong og pynt med rødbetechips.

Tips: Lardo er et italiensk spekk som godt kan erstattes med spekeskinke eller bacon eller parmaskinke. Bruk gjerne assortert skogsopp i sesong.

Prøv å finne så små rødbeter som mulig, da de er søtere og ikke har den samme jordlige smaken de større betene har.

Flere oppskrifter med brosme finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her