Telemarkbryggeriet Lindheim Ølkompani vant den internasjonale bryggeribransjens Oscar
Foto: (Lindheim)

Telemarkbryggeriet Lindheim Ølkompani vant den internasjonale bryggeribransjens Oscar

Brussels Beer Challenge er ølverdenens Oscar, og i år har et lite bryggeri fra Telemark håvet inn hele fire priser, deriblant høythengende «Brewery of the Year».
25 November 2021 - 16:00

Brussels Beer Challenge.jpg [117.93 KB]I slutten av oktober fant Brussels Beer Challenge sted for 10. gang. Rundt 1800 ulike øl fra 35 land ble bedømt av et panel på 75 uavhengige øleksperter fra 20 land, og totalt ble det delt ut 80 premier. Konkurransen er prestisjetung og tradisjonell, og prisene som deles ut har stor internasjonal tyngde. Her er det kun de aller beste som tilfredsstiller de strenge kravene til belgierne og når opp på seierspallen.


Brewery of the year

Norge var representert gjennom bryggeriet Lindheim Ølkompani, som holder til på en fruktgård i Gvarv, Telemark. Her har familien Lindheim dyrket frukt i 4 generasjoner, og for 8 år siden begynte ekteparet Ingeborg Lindheim og Eivin Eilertsen også å brygge øl og sider. Den gode tilgjengeligheten og kvaliteten på frukten som vokser her, gjør at det nettopp er dette som kjennetegner flertallet av produktene deres, og resultatene er noe Gvarv virkelig kan være stolte av.

Frukt sto også i fokus for alle produktene Lindheim deltok med i konkurransen, og totalt stakk bryggeriet av med hele fire priser; ett gull og to sølv i kategorien «Flavoured beer», altså smaksatt øl, og på toppen av det hele mottok Lindheim hedersprisen «Brewery of the Year».

Denne tittelen tildeles bryggeriet dersom minst tre av ølene til et bryggeri oppnår konkurransens toppscore. I år ble de fire bryggeriene med høyest poengsum så revurdert av en jury bestående av internasjonale eksperter, og ølene fra Lindheim Ølkompani ble hyllet av flertallet av jurymedlemmene. Dermed var tittelen "Brewery of the Year" et faktum.

Lindheim Sour Cherry.jpg [53.16 KB]Gull til flaggskipølet

I underkategorien «Frukt» stilte Lindheim med to øl hvorav det som etter hvert er blitt bryggeriets flaggskipsurøl, Farmer’s Reserve Sour Cherry, mottok selveste gullmedaljen. Sour Cherry er en wild ale tilsatt ferske kirsebær fra gården, og kvaliteten på ølet gjenspeiler kirsebærene som vokser i hagene i Gvarv. Ølet er syrlig, intenst og komplekst og har blitt hedret med ulike priser gang på gang siden det ble brygget for første gang i 2014. 

En hederlig sølvmedalje gikk til det telemarksinspirerte ølet Stakk Farmer’s Reserve. Stakk er en blanding mellom saison og wild ale som er tilsatt rabarbra og moreller og modnet på eikefat for å gi et syrlig, fruktig og vinøst øl.

I underkategorien «Old style Fruit-Lambic» stilte Lindheim med ølet Coolship Blåbær Farmer’s Reserve, som også mottok en sølvpremie. Ølet er laget med blåbær fra Gvarv og er et spontangjæret coolship-øl med høy friskhet, fruktighet og balanse.

Dette er femte gang Lindheim Ølkompani deltar i konkurransen, og hvert år har ølene deres havnet på seierspallen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her