Dagens rett

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien

Pasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.

Det er ikke så vanskelig å få frem smilene rundt bordet når du har oppskrifter som denne. Den er nemlig både lettlaget og smakrik.

Sjekk ut alt om pasta i Apéritifs store guide

Her kan du registrere deg for å få   dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

250 g penne
1 ss olivenolje
½ finhakket løk
2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
½ boks hermetiske tomater - hakkede
4 tomat
3 ss tomatpuré
salt og nykvernet pepper
½ pakke karse

Kjøttboller:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
½ finhakket løk
½ dl melk
2 ss griljermel
½ krm malt muskat
½ krm malt spisskumen
¼ pakke karse
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland griljermel og melk til bollene. La det svelle.

Rør karbonadedeigen seig med salt. Bland karbonaden, løk og alle krydderne i melkeblandingen.

Form til kjøttboller og stek dem gyldne i panne.

Kok pasta som angitt på pakken.

Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i båter og boksetomatene. La det putre sammen noen minutter.

Tilsett tomatpuré og krydderet. La det putre videre i 3-5 minutter.

Smakes til med salt og pepper.

La pastaen renne av i et dørslag og hell den i en form.

Hell over sausen og fordel kjøttbollene på toppen. Gi det hele et godt dryss av karse.

Her finner du alt om pasta

Tips: Server med en frisk grønn salat og gjerne grissini.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen