Dagens rett

Mmmm. Oksefilet som smelter på tungen

Søndagsmiddagen er italienskinspirert og det møre oksekjøttet skal bare stekes lett.

Oksekjøtt som skal stekes så lite som i denne oppskriften krever skikkelig mørt kjøtt som indrefilet. Hvis du er usikker på hvor mørt det egentlig er, for eksempel om du velger en annen stykningsdel, anbefales du å steke det litt mer.

Selv om bildet av retten kan virke avskrekkende, er oppskriften veldig enkel. Og ingrediensene er alle lett tilgjengelige.

Så selv om du tilbringer søndagen på hytta, lar denne retten seg gjennomføre også med få hjelpemidler. Men en stavmikser er selvsagt å foretrekke for å få en jevn og lekker saus.
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Oksefilet i basilikumsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

400 g oksefilet
Salt og pepper
Oje til pensling
 
1 dl basilikumblader, tettpakket
3 ss crème fraîche
Saft av 1 sitron
Salt og pepper
 
12 cherrytomater
1 ss salt
1 ss sukker
4 ss olivenolje
 
2 sjalottløk
2 ss rødvineddik
1 dl buljong eller kraft
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Kjør basilikum og crème fraîche i en mikser. Smak til med saften av 1 sitron, salt og pepper.
 
Del tomater i to. Legg dem på et brett og strø over salt og sukker. Drypp over olje og bak tomater 20 min i ovn på 180 grader.
 
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Kok opp i en kjele med eddik, kraft og sukker. Kokes til all væske er fordampet.
 
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Grill 3-4 min på grillen, i en grillpanne eller på høy varme i en stekepanne.
 
Del kjøttet i skiver og anrett på tallerken med basilikum, tomater og løk. Servér straks.

Sendt inn av

Foto: Stockxpert

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen