Drikke
Ny vinauksjon snart klar

Ny vinauksjon snart klar

Den andre vinauksjonen finner sted 9. april. Her er en smakebit på hva som kommer.
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2014 - 19:38

Blant unge viner nevnes Salon 1988 i magnum med en utropspris på 4800 kroner. Chablisstjernen Raveneau finnes i form av Les Clos 1990 til 3200. En annen favoritt, Roumier, vil finnes i katalogen med blant annet Ruchottes-Chambertin 1993 til 2400 kroner.

Gammel bordeaux

Av eldre flasker er en cognac fra 1875 og huset de Laage verd å merke seg. Den utropes til 4800 kroner. Samt en Tokaji 6 Puttonyos fra 1857 til kroner 5600.

Her finner du ut hva puttonyos betyr

For elskere av gammel bordeaux lover auksjonsansvarlig i Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, at det vil bli flere slike fra 1920-1950-tallet. Blant andre Latour 1937 til kroner 4000 og Mouton-Rothschild 1934 til 5600.

Stor interesse

Nær sagt selvsagt blir Petrus å finne blant auksjonsvinene, men foreløpig kan ikke Nordlien røpe verken årganger eller pris.

Han har fått inn flere enn 2000 tilbud, og siden 95 prosent av varene fra forrige runde ble solgt, er han optimistisk. - Det er stor etterspørsel og interesse for vinauksjoner i Norge, hevder han.

Sjekk ut noen av varene i forrige runde

Katalogen legges ut 28. mars på Vinmonopolets og auksjonsforretningen Blomqvists nettsider samtidig med at nettauksjonen starter. Denne avsluttes den 9. april, mens den klassiske auksjonen finner sted 8. april i Blomqvists lokaler i Tordenskioldsgate 5 i Oslo.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her