Dagens rett

Overrask med noe annet fra grillen

Å grille skjell er morsommere enn å tilberede dem på ovnen. Denne oppskriften kan du også ta med deg i fjæresteinene.

Skjell er fantastisk å servere når du skal ha noe enkelt og raskt.

Denne oppskriften kan du selvfølgelig bruke med blåskjell også, men det som er så flott med hjerteskjellene er at de ikke trenger noe særlig rensing før de skal benyttes.

Kjøper du hjerteskjell eller blåskjell i butikken og sjekker plukkedato, er du helt sikker på at de er friske.

Plukker du skjell selv, bør du sjekke blåskjellvarselet på Matportalen eller ringe Blåskjelltelefonen på 820 33 333.

Lekre retter med skjell

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillpakker med hjerteskjell, bacon og tomat

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

½ dl rapsolje
200 g bacon, i biter
1-2 rød paprika, i små terninger
6 fedd hvitløk, i tynne skiver
1-2 ss tørkede chiliflak
3 dl hvitvin
1 neve bladpersille, finhakket

1 kg hjerteskjell

12 modne cherrytomater, delt i 2
Litt fersk gressløk

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne og stek bacon til den begynner å få farge, 4-5 minutter. Ha i paprika, hvitløk og chiliflak. La det surre til paprikaen begynner å bli myk, ca. 3 minutter.

Tilsett vin og kok opp. Rør inn persillen og sett til side. Avkjøl helt og ha alt i en lufttett boks hvis du skal lage dette ute i det fri.

Legg 2 kvadrater, ca. 30x30 cm, med tykk aluminiumsfolie på kjøkkenbenken. Legg et like stort ark med bakepapir på hver. Bøy kantene litt opp så de blir som små boller.

Fordel hjerteskjell og baconblandingen i midten av arkene. Pass på å fordel all kraften også.

Legg noen tomater på hver haug med skjell og brett hjørnene og sidene over skjellene, sånn at du får tette pakker med åpningen godt klemt sammen på toppen.

Legg pakkene på en varm grill og hør etter når kraften begynner å koke etter 2-3 minutter. La de småkoke i fire minutter til.

Sjekk at skjellene har åpnet seg. Server med et dryss gressløk og godt brød til.

Lekre retter med skalldyr

Tips: Her må du gjøre litt av jobben på komfyren først, men dette er grei turmat når alt er pakket.

Sjømat på grillen

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen