Dagens rett

Pannestekt piggvar med hvit asparges

Nok et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og formelig roper etter den tyske hvitvinen vi serverer til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pannestekt piggvar med hvit asparges

Antall porsjoner

4

Ingredienser

720 g piggvarfilet delt i fire jevnstore stykker
salt og pepper
 
Potet- og gressløkkrem
½ bunt gressløk
150 g smør
200 g mandelpoteter
litt h-melk/ kremfløte
salt og pepper
 
Hvite asparges med soya og hasselnøtt
8 hvite asparges, ferdig skrelt
5 ss brunet smør
2 ss hasselnøttflak
1 ss kikkoman soyasaus
1 ts finhakket sjalottløk
½ ts finhakket frisk ingefær
½ ts finhakket hvitløk
sitronskall og -saft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Varm brunet smør og soyasaus hver for seg, bland når varmt. Rett før servering tilsettes løk, ingefær, hvitløk og hasselnøtter - smak til med sitronsaft.
 
Skrell og kok aspargesen i lettsaltet vann til den er mør.
 
Stek fisken på én side i en varm stekepanne med klaret smør, først høy varme, deretter trekkes pannen til siden for å trekke ferdig.
Potet- og gressløkkrem:
Ha smør og gressløk i en foodprosessor og kjør til en glatt masse, passer blandingen gjennom en sil. Skrell potetene og kok de møre i lettsaltet vann. Lag en puré av potetene og eventuelt litt melk eller fløte. Vend inn gressløkblandingen og smak til med salt og pepper.
 
Anrett fisken på potetkremen og servér med asparges og soya-/hasselnøttsmøret.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen