Dagens rett

Reinsdyrmedaljong

Dette er tiden for virkelig å kose seg, så vi er ikke snauere enn at vi serverer et deilig viltmåltid denne fredagen.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Reinsdyrmedaljong

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ytrefilet av reinsdyr (600-800 g)
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss smør

Grønnsaker:
2 gulrøtter
½ kålrot
2 ss sukker
½ lime
2 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Saus:
20 stjerneløk
½ l god eplejuice
2 ss sukker
1 ss balsamicoeddik
1 ss smør

Potetpuré:
ca. 8 poteter
2 ss smør
2 ss seterrømme
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket frisk timian
1 purre
5 dl vann

Fremgangsmåte

Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i panna et par minutter.

Grønnsaker:
Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 grader i 20-30 minutter.

Saus:
Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i ½-¾ time til sausen har sirupskonsistens.

Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen.

Potetpuré:
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder.

Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Forvell 1 minutt i kokende vann. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen