Dagens rett

Reinsdyrmedaljong

Reinsdyr står på menyen denne langfredagen. Med en smakfull ytrefilet hører selvsagt gode viner til. Våre to valg i rødvinskategorien tipper vi får deg til å nyte måltidet lenge.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reinsdyrmedaljong

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ytrefilet av reinsdyr (600-800 g)
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss smør

Grønnsaker:
2 gulrøtter
½ kålrot
2 ss sukker
½ lime
2 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Saus:
20 stjerneløk
½ l god eplejuice
2 ss sukker
1 ss balsamicoeddik
1 ss smør

Potetpuré:
ca. 8 poteter
2 ss smør
2 ss seterrømme
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket frisk timian
1 purre
5 dl vann

Fremgangsmåte

Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i panna et par minutter.

Grønnsaker:
Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 grader i 20-30 minutter.

Saus:
Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i ½-¾ time til sausen har sirupskonsistens.

Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen.

Potetpuré:
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder.

Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Forvell 1 minutt i kokende vann. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen