Dagens rett

Reker med agurk og limemajones

Kan vi friste med et forsommerlig rekesmørbrød? Intet smaker vel bedre i sommersesongen, og spesielt dersom man kan ha tærne godt plassert i sjøen under bryggekanten. Vi åpner en frisk hvitvin som setter oss i den helt spesielle sommerstemningen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reker med agurk og limemajones

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Majones:
3 eggeplommer
1 ss hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
5 -6 dl olivenolje

Til brødet:
8 skiver grovt rugbrød
1 lime
3 ss smør
1/3 agurk
2 ss frisk koriander
sjøsalt
200 g reker

Fremgangsmåte

Lag majonesen slik:
Slå sammen eggene og tilsett eddik og sennep under omrøring. Tilsett oljen sakte og ved stadig omrøring. Juster tykkelsen med vann og smak til med saft fra lime, salt og pepper.

Lag sandwich:
Rens agurken og skjær den i 4 på lang. Del den deretter i terninger. Bland mesteparten av rekene, agurkterningene og revet skall av 1-2 lime i majonesen. Smør litt smør på brødskivene og fordel rekeblandingen på halvparten av skivene. Pynt med reker, frisk koriander og legg den andre brødskiven over.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen