Dagens rett

Der forsvinner de siste restene av julematen

Det skal ikke mer enn en liten vri på tilbehøret, så blir mandagens restemiddag riktig så god.

Om du ikke lenger har rester av julens utskeielser i kjøleskapet, er juleskinker fortsatt å finne i butikkene - og nå som ekstra godt tilbud. Poteter og grønnsaker har du sikkert allerede.

Dermed er dagens middag lett å smelle sammen.

Vi har også andre oppskrifter som passer til rester av juleskinke

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev  

Røkt skinke med sennepspotetmos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g røkt skinke i skiver
2 epler
1 rødløk
1 brokkoli
2 ss margarin eller olje til steking

Sennepspotetmos:
600 g poteter (gjerne mandel, gulløye eller ringerikspotet)
2 dl helmelk eller fløte
2 ss smør
salt og pepper
2 ss grov sennep

Fremgangsmåte

Del eplene og løken i båter, samt brokkolien i mindre buketter. Stek skinkeskivene i en stekepanne sammen med grønnsakene til de er brune og møre.

Potetmosen:
Skrell potetene og del dem opp i mindre biter. Kok potetene møre i usaltet vann.

Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. Mos potetene godt sammen og tilsett smør og fløte til du har en glatt potetmos.

Smak til med sennep, salt og nykvernet svart pepper.

Server skinkeskivene med sennepspotetmosen og de stekte grønnsakene ved siden av.

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen