Drikke
Nok et kjempekjøp fra Rioja

Nok et kjempekjøp fra Rioja

Vellagret og vellaget riojavin er alltid en glede å servere. Og disse er ekstra gode bekjentskap - til flotte priser.
Aase E. Jacobsen
19 Mars 2009 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Cune Reserva 2010 (57058) har i lengre tid vært en taxfreefavoritt , men er nå tilgjengelig i en ny og vesentlig bedre årgang også på polet. Og prisen står veldig godt i forhold til kvaliteten.

Om ikke 2006 generelt regnes som en like sterk årgang som de to foregående, viser vår vin Rioja fra sin beste side.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Godt til lam
Nydelig riojakarakter med flott bærfrukt og velintegrert fat. Det perfekte følge til gode lammeretter , også vilt som elg eller hjort. Og en god kandidat til vinkjelleren.

Cune, som holder til i Haro i Rioja Alta, har dessuten et veldig godt tilbud i form av sin crianza-versjon , Cune Crianza 2010 (57057) . Forskjellen på de to vinene er stort sett lengden på fatlagringen som for crianza er ett år og for reserva to år. Dessuten at reserva-utgaven modnes i en miks av franske og amerikanske fat.

Til vinkjelleren
Fra Cunes beste parseller hentes druer til toppvinen Imperial som ellers kun lages i de beste årganger. Reserva-utgaven er nå tilgjengelig i en fantastisk 2004-utgave som nesten overgår gran reserva-vinen fra 1999 . Men begge er fortsatt i sin pureste ungdom.
Smakt samtidig med 1966 og 1976 reserva gir det en flott antydning om hvor det bærer hen for Imperial. Svært sikre tilskudd til den innerste kroken av vinkjelleren. Og prisene er svært gunstige tatt i betraktning hva du får for pengene, også sammenlignet med hva du må betale for vinen utenlands.
 
Mens de mest vellagrete vinene passer best en regntung høstkveld, har Cune også et mer sommerkledd tilbud , til svært gunstige priser.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her